Utbildning marknadsförare

Marknadsförare utbildning

Marknadsföring är ett område som ständigt utvecklas och det snabbt. Det finns med andra ord många skäl till att hålla sig uppdaterad och ta del av det senaste inom marknadsföring. Diploma har ett stort utbud av utbildningar för marknadsförare. Våra utbildningar vänder sig såväl  till  marknadschef  som marknadsassistent eller marknadskoordinator.

Internetmarknadsföring – utbildning för marknadsförare

Internet är givetvis en kanal som varje marknadsförare bör ha kunskap om. Som marknadsförare är denna utbildning en bra grund för att kunna förstå och välja rätt kanaler på internet. Du får lära dig vilka produkter och tjänster som passar för olika typer av kanaler. Andra områden som utbildningen tar upp är:

 • Skillnaden mellan traditionella och digitala medier
 • Välj rätt marknadsföringskanaler
 • Internetmarknadsföringens fyra huvudområden
 • Sökordsmarknadsföring och -optimering
 • Sociala medier

PR för marknadsförare – utbildning

PR handlar om reklam som inte är köpt utan som är förtjänad, det vill säga när företag lyckas nå ut med sitt budskap eller sin produkt utan att betala för det. Det är ett effektivt sätt att bygga varumärke och öka sin försäljning utan att behöva betala för traditionella reklamplatser. Det krävs kunskap i hur du gör ditt budskap relevant för de kanaler som du vill synas i. Denna utbildning för marknadsförare tar också upp hur du utformar ett pressmeddelande, når ut med det och  följer upp det samt mäter resultatet av PR-arbetet. Områden i utbildningen för marknadsförare är:

 • Locka media genom historier och kampanjer
 • Praktiskt PR-arbete och framgångsrika pressmeddelanden
 • Vad skapar en nyhet?
 • Utveckla en PR-strategi och gör en medielista
 • Prata med journalister
 • PR-arbetets resultat – hur mäter vi det?

Marknadsrätt – utbildning för marknadsförare

Som marknadsförare behöver du ha kunskap om och följa lagstiftningen som finns på området. Diploma har därför utbildning för marknadsförare i marknadsrätt. Utbildningen tar upp vilka grundläggande risker som finns inom marknadskommunikation, ger en förståelse för hur avtal ska upprättas och hur rättigheter skyddas. Det finns även en kurs som riktar sig till dig som arbetar inom offentlig sektor och som tar upp utgivaransvar och upphovsrättsskydd. I Diplomas olika kurser får du bland annat kunskap inom:

 • Marknadsföringslagen MFL
 • Varumärkesrätt och upphovsrätt
 • Marknadsföring i sociala medier
 • Mutor i näringslivet

Bred kunskap för marknadsförare – effektiv utbildning

Diploma har en stor bredd i sitt utbud som riktar sig till marknadsförare. Utöver det axplock av utbildning för marknadsförare ovan finns det även utbildningar inom:

 • CSR – för att bli bättre på lönsamhet i ert hållbarhetsarbete
 • GDPR – lagen som påverkar alla marknadsförare
 • Varumärke – utveckla ett starkt varumärke, lev det och bygg ett framgångsrikt företag
 • Reklam – bli bra på att köpa reklam

Det effektiva i att gå en utbildning för marknadsförare online är bland annat att du kan välja när och var du vill ta del av kursen. Du bestämmer när det passar dig att titta på de videoklipp som ingår i utbildningen och du kan ta del av dem var som helst. Du behöver med andra ord varken passa en speciell tid eller infinna dig på en speciell plats. Du tar bara upp din dator, surfplatta eller telefon och tittar på den utbildning för marknadsförare som du valt. Bästa effekt får du av att ta del av teorin när du behöver det i praktiken. Det har visat sig att de personer som lär sig något nytt och sedan använder det praktiskt i sitt arbete kommer ihåg 90 % av de nya kunskaperna efter två veckor. Det är mycket mer än vad någon som inte använder sig av de nya kunskaperna kommer ihåg. Med våra onlineutbildningar kan du också ta del av innehållet igen om du behöver friska upp minnet. Då får du dessutom en repetition som främjar att kunskapen stannar kvar lång tid.

Hittar du flera kurser som du tycker verkar intressanta? Då är ett tips att ta vara på Diplomas Premium-erbjudande. Det innebär att du under ett års tid får tillgång till hela vår utbildningskatalog och kan gå hur många utbildningar för marknadsförare du vill, och även alla andra utbildningar i vårt utbud. Du får helt enkelt gå alla utbildningar du hinner, och du kan gå dem hur många gånger du vill. Ett oslagbart erbjudande för dig som gillar nya kunskaper och ständigt vill utvecklas.

Fler marknadsförare som vill gå utbildning?

Är ni ett stort företag som har många marknadsförare som ni vill låta ta del av utbildningar? Då kan vi sätta upp en egen utbildningsportal till er. Vi ser till att den har er grafiska profil och tillsammans kan ni välja ut det innehåll som passar er. Kanske ska hela företaget få tillgång till portalen och då fyller vi den med mer än bara utbildningar för marknadsförare. Hör av dig till oss så hjälper vi er med en egen utbildningsportal!